Триплекс

Триплекс

ЦЕНИ ТРИПЛЕКС
Технология
Триплексът (ламинирано стъкло) се състои от две или повече стъкла, които са слепени помежду си с еластично и устойчиво на разкъсване фолио (EVA – Ethylene Vinyl Acetate или PVB – Polyvinyl Butyral). На практика може да се ламинират почти всички видове стъкла, а междинният слой може да бъде прозрачен, матиран или цветен. По този начин е осигурена широка гама от продукти с приложения в строителството, архитектурата, интериора и екстериора.

 

Триплекс + Evolution Digital Tehnology

Триплекс + EDT (Evolution Digital Tehnology) се предлага само от Colorshadow на пазарите в България и Балканите, както и някои страни от Европа.
Триплекс + EDT е съставен от традиционната технология за ламинирано стъкло, която е описана подробно по – горе, и иновативна, висококачествена технология за печат. Разполага с подобрена характеристика на пикселизацията в изображението + шумова филтровка и по- висока наситеност и трайност на цветовете.

Основните разлики с обикновения Триплекс са подобрения в технологията на печат на изображението – директно  върху повърхността на стъклото и повишена процедура по стабилизацията на цветовете. В Триплекс + EDT има двукратно изпичане на 200 градуса по целзий.
Японската технология за печат във високото качество на пикселната чистота, навлиза с бързи темпове на Европейските пазари. Печата на размерите предложени от Colorshadow company, се извършва върху кристално стъкло за допълнително подобрение на изображението, чистота и точност в прицизността на яркостта на цветовата гама.

 

Приложения:

 

В строителството и екстериора:

Остъкляване на витрини и тавани;

Стъклени подове;

Парапети;

Козирки;

Стъклени стълби;

Паравани.

 

В интериора :

Гърбове на кухни;

Врати на гардероби;

Стъклени врати;

Стъклени прегради;

Витрини на секции,

Бани, душ кабини.

 

 

Предимства

Основните свойства на триплекса (ламинираното стъкло) са сигурност, безопасност и звукоизолация.

При счупване на едно от съставните стъкла, ламинираното стъкло не се разрушава на малки парчета, а остава цяло, предпазено от междинното фолио. По този начин намалява значително опасността от нараняване. Чрез различни конфигурации освен безопасност могат да бъдат постигнати устойчивост срещу взлом, пробив или изстрели. За всяка устойчивост е необходимо производство на ламинирано стъкло със строго определени в производствените стандарти изисквания за дебелина и вид на стъклата, както и за брой на междинните слоеве.