Политика

Политика на Colorshadow company

Colorshadow – компания за производство и направа на художествени продукти от стъкло, керамика, гипс и камък. Компанията е изградена на няколко отдела, за това молим да се обръщате към телефоните на специалистите в областта на раздела, който ви интересува в момента.
I Раздел: Гипсова декорация за интериор и сухи помещения

За гипсова декорация изпълняваме поръчки от нашият каталог за гипсова орнаментика. Артикулите ни са от чист бял гипс, подсилен със стъклени фибри-неподдаващи на стареене или загниване, с цел по-голяма здравина и олекотяване на детайлите. Работи се с възможно най-добрите технологии, доказали себе си и във времето и на европейските и световни пазари.

За поръчки и справки за складова наличност е необходимо да извършите запитване на адресите и телефоните в „контакти“.

Поръчките се изпълняват при заявка. Срокът за изработка и/или монтаж, зависи от обема на поръчката и варира от 2 седмици до 3 месеца.

1.Услуга ИЗРАБОТКА БЕЗ МОНТАЖ


1.1.Приемане на поръчката

За улеснение на нашите клиенти, предлагаме два варианта за подаване на поръчка:
1.Вариант – на място в офиса и изложбената ни зала в град Варна, жк.Чайка бл.1 вх.А ет.1.

2.Вариант – по имейл или по телефона.

контакт с Colorshadow company.

 

1.2.Заплащане на поръчка

 

Можете да платите в брой в офиса на изложбената ни зала или по банков път.

*Поръчките под 5000лв. Се заплащат при заявката.

**При поръчки над 5000лв., можете да заплатите на 2 вноски- 50% при подаване на поръчката и останалата стойност(50%) при предаване на поръчката.
1.3. Предаване на поръчката

Можете да получите поръчката си на място при нас, или да осигурим доставка до Вашият обект.

*За поръчка в рамките на гр.Варна:
Доставката на поръчките в рамките на Варна е безплатна, при стойност на поръчката над 1000лв., в противен случай доставката е на стойност 30 лв.

*За поръчки на клиенти извън гр.Варна, в рамките на територията на България:
За клиентите ни извън рамките на Варна, предлагаме възможност за доставка чрез куриерска фирма, или лично предаване на артикулите.
– при стойност на поръчката над 2500лв.: Colorshadow предвижда безплатна доставка до обекта и лично предаване на артикулите.
– при стойност на поръчката от 1500 – 2500лв.: Colorshadow предвижда платена доставка до обекта и лично предаване на артикулите или клиентът приема артикулите на място от офиса или ателието ни; сумата за доставката зависи от отдалечеността на населеното място от Варна и се изчислява допълнително.
– при стойност на поръчката под 1500лв.: клиентът заплаща за своя сметка доставката на куриерската фирма или приема артикулите на място от офиса или ателието ни.

*Доставката и личното предаване на поръчката, включва превоза до съответният град, улица, номер, вход. Приемането на поръчката се извършва преди изнасянето на гипсовите декоративни детайли извън превозното средство. Нужно е клиентът да осигури хора за разтоварването и транспортирането на гипсовите декоративни детайли от превозното средство до самият обект, за негова сметка и на негов риск.

*При Услуга ИЗРАБОТКА БЕЗ МОНТАЖ Colorshadow не предвижда огледи.

 

 

2.Услуга ИЗРАБОТКА И МОНТАЖ

За улеснение на нашите клиенти, предлагаме и услугата Монтаж на гипсовите детайли, изработени от нас.
Важно!

Гипсовата декорация се монтира преди боядисването. Клиентът поема ангажимента да защити и облепи готови подове и стени, монтирани врати и дограма и евентуални мебели и вещи.


2.1.Приемане на поръчки


Приемането на поръчки с монтаж се осъществява на място в нашия офис и изложбена зала. Нужни са ни приблизителни количества – брой или линейни метри на желаните от Вас артикули. Според обема на поръчката и текущият график на изработка и монтаж на Colorshadow , уточняваме параметрите на поръчката. При възникнали промени от страна на клиента в процеса на изработка и монтаж (допълнителни количества и срокове), първоначалният договор ще претърпи допълнения, които се вписват в анекса към него.

 

*При обекти за изработка и монтаж на декоративни детайли извън рамките на Варна се калкулират допълнително транспортните разходи и разходите за настаняване на екипа; взема се в предвид отдалечеността на обекта от Варна и обема на поръчката:

– до 100км: /250-350лв./

-от 101- 300км от нашият офис: /400- 550лв./

– от 301 – 500км от нашия офис: /550- 700лв./
2.2. Заплащане на поръчките

Предвиждаме 3 случая на заплащане в зависимост от общата стойност на изработката и монтажа на декоративните детайли:

1 Случай – при суми за изработка и монтаж, под 5 000лв. – 100% авансово при сключване на договора
2 Случай – при суми за изработка и монтаж, 5 000 – 10 000лв., както следва:

заплащане на 50% авансово при сключване на договора
заплащане на останалите 50% при започване на монтажа.

 

3 Случай – при суми за изработка и монтаж, надвишаващи 10 000лв., както следва:

– заплащане на 40% авансово при сключване на договора
– заплащане на 40% при започване на монтажа
– заплащане на 20% при завършване на монтажните работи и предаване на обекта.

 

 

2.3. Оглед

 

След подписване на договора за изработка и монтаж, в 10 дневен срок предвиждаме оглед на обекта с цел доуточняване и/или промяна на количествата и избраните артикули. След огледа клиентът не може да се отказва от количества и артикули, заявени при сключване на договора.

В случай, че не е подписан договор и количествата и/или избраните артикули не са уточнени с клиента, огледите се заплащат (таксата зависи от локацията на обекта).

Минималната такса е 50лв. и е за обекти в региона на Варна. За точна такса за оглед, моля свържете се с нас. При поръчка таксата за оглед се приспада от общата сума за декорация на обекта. Таксата за оглед се заплаща поне 3 дни преди датата за оглед в брой или по банков път. Огледите се организират само след предварителна договорка за свободния времеви интервал на специалисти от Colorshadow.

 

2.4. Цени за монтаж на гипсовите артикули

 

за артикули на линеен метър – корнизи фризове и под первазни профили, монтажът се калкулира на линеен метър (лм)

за „теглени”(прави, без орнаментика) корнизи и фризове, както следва:

от 25 до 50 лм – 27лв./ лм

от 51 до 100 лм – 22лв./ лм (18% отстъпка)

от 101 до 200 лм – 18лв./ лм (32% отстъпка)

над 201 лм – 15лв./ лм(44% отстъпка)


за корнизи и фризове с орнаменти, както следва:

от 25 до 50 лм – 32лв./ лм

от 51 до 100 лм – 27лв./ лм(16% отстъпка)

от 101 до 200 лм – 22лв./ лм (32% отстъпка)

над 201 лм – 18лв./ лм(44% отстъпка)

*Монтажът включва лепене, фугиране, снаждане и оформяне на вътрешните и външни ъгли в помещението. В гореспоменатите цени са включени 4 вътрешни ъгъла и 1 външен ъгъл при минимална обиколка от 20 лм на едно помещение.

* Допълнителните ъгли се заплащат, както следва:

– за „теглени” профили (прави корнизи и фризове без орнаментика) – 25лв./ брой

– за корнизи и фризове с орнаменти – 35лв./ брой

 

– за фигурални композиции (розета, листова корона и ъглови фризови орнаменти ) – 250лв. монтаж на композицията.

 

– за артикули на брой – фронтони, колони, капители, бази, конзоли, розети, пана, рамки, релефи, орнаменти и др., цената за монтаж е 70% от стойността на не декорирания артикул в каталога ни.

** Colorshadow се заангажира с услугата монтаж на артикули с обща стойност над 500лв.

 

  1. Услуга РЕСТАВРАЦИЯ И ИЗРАБОТКА НА ИНДИВИДУАЛЕН МОДЕЛ

 

Всички детайли в нашия каталог могат да бъдат модифицирани, както и да се изработи индивидуален детайл/и (профил/и, елемент/и, орнамент/и) по скица, снимка или проект на клиента, извън каталога на Colorshadow. В тези случаи изработката на модела и изработката на шаблона/калъпа са заплащат допълнително. Срокът за изпълнение е не по-малко от 1 месец. Цената за изработка на модела зависи от сложността на артикула. Базовата цена за изработка на модел по Ваша снимка, скица, проект е 125лв.

 

II Раздел: Производство на Принт- стъкло и Триплекс

Colorshadow company предлага услугата изработка на принт- стъкло и триплекс по Ваш индивидуален проект или желание. Принт-стъклото има широко приложение в интериорните решения с цел задаване на пространство или определена тема задавайки желание, нагласа или уют във Вашия дом, сграда, офис или заведение. Принт-стъкло е иновативна технология с която се изработват, най-модерните решения за кухненски гърбове на плотове; барови светещи плотове и мебелни изпълнения за уют и/или пространство, като фото-пана на 2-3 крилни гардероби, дрешни секции или шкафове и др.

За идейни предложения, посетете сектор /Принт-стъкло Триплекс/в нашия сайт.

Идейната гама на Colorshadow в Триплекса е подобна на Принт-стъклото. Триплекса е стъкло в три части, от където идва и неговото наименование. Изображението е вакуумирано и защитено. Триплекса се изпича в специални пещи, цветовете са с UV протекция с цел неговата по-добра устойчивост на метеорологичните условия. Тук решенията в по-голямата си част са за екстериор. Намира приложение в парапетни декорации; балкони; первазни конструкции от метал и стъкло; первазни шапки/козирки,както и паметници. Гамата е многообразна и широка спрямо въображението на клиента.

 

Всички гореописани правила в раздел I. Гипсова декорация, са в сила и за декорацията от Принт-стъкло и Триплекс.

 

III. Раздел: ДЕКОРАЦИЯ ОТ ГРАНИТ – изработка на точкова графика на изображения върху камък.

*Компанията Colorshadow е от Пионерите в разработката и разпространението на точковата графика върху гранит в България от 1993г.

 

Всички гравюри в Colorshadow са изцяло ръчна изработка. За изписването на шрифтове и графични /без полу-тонове/изображения, се използват пясъкоструйни машини с цел дълбочина и трайност на изображенията.
Приложението на каменната техника е основно ориентирана към екстериора за външни фасади. Сгради стени и постройки, като в това число влизат и всички паметни плочи и паметници на културата. Също така се изработват и табели на улици, площади и други. Това са най-трайните във времето изображения, надписи и декорации.

 

Всички гореописани правила в раздел I. Гипсова декорация, са в сила и за III раздел – ДЕКОРАЦИЯ ОТ ГРАНИТ- изработка на точкова графика на изображения върху камък.

 

IV.Раздел: ГАРАНЦИЯ И СРОКОВЕ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ

Colorshadow предвижда гаранция за изпълнение на всеки един свой продукт.

Гаранционни срокове:

– гипсова декорация изпълнена на тавана: 11(единадесет) години

– гипсова декорация изпълнена на стени 6 (шест) години

– интериорна декорация от принт-стъкло 3(три) години

– екстериор на декорация Тriplex+ Evolution 3(три) години

– екстериор на декорация изображения върху гранит 30 (тридесет) години.
*Гореспоменатите гаранционни срокове са в сила, в случаите когато са спазени инструкциите за монтаж в зависимост със спецификациите и технологиите за всеки от определените продукти. Компанията не носи отговорност в случаите на неумишлено или предумишлено повреждане на артикулите. Повреждане породено от некачествени основи мазилки и др.(възникване на висока влажност или мухъл по сухите помещения, или метеорологични условия, (земетресения, градушки, потоп и др.) засягащи здравината и спецификата на отделните материали.

Срок за изпълнение:

 

Срокът за изпълнение на Вашата поръчка зависи от графика ни, избраните от вас артикули и съответните количества. След подаването на Вашата поръчка, срокът на изработка е минимум 10 работни дни.

 

Последна актуализация: 05.05.2016 г.